П`ятниця, 01.11.2024, 04:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Українська Кухня
Головна | Реєстрація | Вхід
Малинівка Бутель заповнюють на 3/4 об'єму стиглою малиною, заливають міцною горілкою і ставлять на 48 год. в затінок при кімнатній температурі. Після цього горілку зливають, висипають малину, насипають половину бутля свіжої малини, заливають цією ж самою горілкою і ставлять знову на 48 год. Не треба давати настоюватись малині більше 48 год., бо вона, виділяючи кислоту, погіршить смак настойки. Настояну на малині горілку після 48 год. зливають, фільтрують і поступово змішують з густим сиропом, для приготування якого беруть стільки цукру, скільки було злито горілки. Приготовлену малинівку розливають в пляшки, закупорюють і ставлять на 4—5 місяців в темне місце. Після цього її можна пити. Квас хлібний Беруть 2 кг кислого чорного хліба, розрізують на шматки і добре висушують його в печі до рум'яного кольору. Одержані сухарі кладуть в невелику діжку, заливають 12 л кип'ятку і залишають стояти 10—12 год., потім проціджують. Окремо беруть 50 г дріжджів і 2 ст. ложки пшеничного борошна, розмішують в невеликій кількості настою з сухарів, ставлять в тепле місце і дають підійти. Заварюють 20 г м'яти, добре її прокип'ячують і всипають в неї 700 г цукру. Як тільки дріжджі піднімуться, їх виливають в настій з сухарів, додають м'яту з цукром, добре вимішують, накривають салфеткою і ставлять в тепле місце, поки не з'явиться зверху густа піна, яку старанно знімають, бо інакше квас буде дуже бродити в пляшках. Рідину обережно зливають крізь сито, накрите білим полотном, в якусь посудину, а потім розливають в пляшки, наливаючи їх неповністю. Пляшки щільно закупорюють і ставлять в холодне місце. Через 12 год. квас можна пити. |
Так руДюна макаронеЛимончикиДельфіниМані маніКваса КвасаПошукНаше опитуванняСтатистикаОнлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |